JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 9 augusti 2020 VECKA 32

Efter tre års utvecklingsarbete är svenska Flexenclosure redo att lansera eSitex10. Det är världens första  hybridkraftsystem för telekomstationer som i varje detalj är utvecklat enligt gällande telekomstandarder för utomhusbruk.

– Fram tills nu, har hybridkraftsystem för telekomstationer utan stabilt elnät byggts med komponenter avsedda för inomhusbruk som i praktiken utsatts för extrema utomhusmiljöer, säger David King, vd på Flexenclosure i ett pressmeddelande.

Därmed är systemen som används idag inte fullt tillförlitliga. Det vill Flexenclosure ändra på genom lanseringen av eSitex10 – ett hybridkraftsystem som är damm- och spoltätt (IP65) samt förseglat för att förhindra manipulation.

Det nya systemet använder konvektionskyla utan filter. Likaså är den mekaniska switchningen mellan elnät och anslutna generatorer qersatt av patenterad så kallad protective soft power switching. Konstruktionen saknar således rörliga delar och är enligt Flexenclosure helt underhållsfri.

Vidare är eSitex10 konfigurerad för upp till tre abonnenter med separat energimätning. Den är enligt Flexenclosure 75 procent mindre än jämförbara hybridkraftsystem, vilket innebär att den kan bäras för hand till en site.  

Flexenclosure, grundat 1989, är baserat i Vara men har huvudkontor i Stockholm liksom kontor i Malaysia, Mexiko, Myanmar, Nigeria och Sydafrika.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)