JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljoner till svensk IoT-koncept

Svenska H&D Wireless – som utvecklat en wifi-plattform som smidigt kopplar ihop prylar med Internet, hela vägen till en molnserver och mobilapplikationer – tar in 25 miljoner kronor från europeiska entreprenörer och investerare. Närmast står global expansion och börsnotering på agendan.

–    Nu har vi bränsle för att fortsätta vår globala expansion, inte minst av vårt nya betalnings- och positioneringssystemet GEPPS som kopplas till kunderna affärssystem som tex SAP och Microsoft, säger Pär Bergsten, vd på H&D Wireless i ett pressmeddelande.

Det är Blasieholmen Investment Group och dess nätverk av ett 40-tal svenska och europeiska entreprenörer och investerare som nu går in med drygt 25 miljoner kronor i H&D Wireless. Till detta kommer också en option på ytterligare 38 miljoner kronor.

Pengarna ska användas för att lansera den nya plattformen Griffin Enterprise Positioning & Payments System, GEPPS, som ska bana väg för kontantlösa betalningar och spårningstjänster. Plattformen bygger på den egenutvecklade wifi-plattform Griffin som inkluderar all nödvändig hård- och mjukvara, från SIP-modul till hela protokollstacken ända upp till programvaran i molnet.

GEPPS stödjer en mängd trådlösa tekniker som UWB, BLE, rfid och wifi för positionering. Valet av teknik beror på noggrannhet, kostnad och batteritid.

I ett köpcenter skulle tekniken exempelvis kunna användas för att hålla koll på vad ett barn gör som lämnas en stund på en lekplats. Barnet får ett handledsband som skickar och ta emot radiosignaler som sedan sensornoder i lokalen samlar in och skickar upp i molnet, där positionen hos barnet beräknas. Via en smartmobilapp kan exempelvis en förälder se att barnet inte sticker från lekplatsen.

–    Vi är väldigt glada över att kunna få vara verksamma inom det kanske mest spännande Internet-teknikområdet idag, nämligen att trådlöst ansluta kunders produkter med molntjänster och mobila applikationer, säger Pär Bergsten.

Som ett led i expansionsplanerna planerar H&D Wireless att notera bolagets aktier på Nasdaq First North i Stockholm under första halvan av 2017.

 

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)