JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elva miljoner till smart industri

I förra veckan stod Sverige som värd för en OECD-konferens om framtidens industri. Idag ger regeringen Business Sweden 11,5 miljoner kronor för arbete inom nyindustrialiseringssatsningen Smart industri.

– Industrins flyttlass har ofta gått till låglöneländer, men nu ser vi att allt flera företag väljer att lägga produktion i Sverige. Det finns tecken på att år 2016 kan bli det första året då mer verksamhet flyttar in än ut från Sverige, säger Närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Tanken med att ge Business Sweden pengar är att organisationen ska se till att investerare, industriföretag och industriellt relevanta startupföretag väljer att förlägga eller utöka produktion, industrinära tjänsteverksamhet, forskning, utveckling och testverksamhet i Sverige.

Arbetet ska ske inom ramen för Testbädd Sverige där näringsliv och forskare får olika ”sandlådor” att experimentera med. Satsningen på att förstärka investeringsfrämjandet är en del i regeringens arbete för att stärka den svenska industrin genom strategin Smart industri – en nyindustrialiseringsstrategi för Sverige.

Regeringen satsar 11,5 miljoner på ett stärkt investeringsfrämjande för Smart industri

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)