JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 28 maj 2020 VECKA 22

Ett sätt att skapa lojalitet från de anställda är att låta dem spara i aktier i det egna bolaget och sedan dela ut gratis aktier i förhållande till hur mycket de sparat. Ericsson stoppar nu sitt program på obestämd framtid, rapporterar Wall Street Journal.

Telekomjätten är inte känd för att betala särskilt bra löner, ett sätt att ändå vara en populär arbetsgivare är aktieprogram. Det senaste startade år 2002 och beskrivs av WSJ som generöst. För att få del av det måste en anställd äga aktier i Ericsson under tre år, sedan får personen gratis aktier i förhållande till innehavet.

Programmet skulle ha förnyats på bolagsstämman i vår men WSJ har tagit del av ett internt mail som gått ut till Ericssons cirka 110 000 anställda där det framgår att programmet inte kommer att förnyas.

Enligt tidningen är det Investor – en av huvudägarna – som tryckt på för att stoppa programmet som anses vara allt för generöst sedan Ericssons aktiekurs halverats sedan april 2015.

Koncernens  nytillträdde vd Börje Ekholm verkar inte allt för glad över beslutet. I intervjun med WSJ säger han att det kan påverka de anställdas arbetsmoral.

– De anställda är vår värdefullaste tillgång. De går hem varje dag, de släcker lyset och vi vill att de kommer tillbaka varje morgon och tänder det.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)