JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Nu finns den första boken om Fingerprint Cards, teknikbolaget som blivit en framgångssaga men som också lockat fram ett riskfyllt pengabegär hos bolagets toppskikt. Hela berättelsen från starten för 35 år sedan till dagens insidermål finns beskrivet på 200 sidor i ”Fingerprint – the story”.

– Boken sammanfattar Fingerprints unika bolagsresa men tar också läsarna med bakom kulisserna där aktier köps och säljs i hemlighet och förhandlingar med globala teknikjättar sker på hotell i svenska småstäder, skriver Per Agerman i ett email till Elektroniktidningen.

Han har skrivit boken tillsammans med Karolina Palutko Macéus.

Fingerprint Cards är bolaget som slår de flesta rekord i svensk börshistoria. Efter en osannolik kursuppgång har tusentals aktieägare blivit mångmiljonärer, liksom flera av bolagets anställda. Runt om i världen sitter Fingerprints fingeravtryckssensorer inbyggda i miljontals smarta mobiler.

Men bolaget har också lockat fram ett riskfyllt pengabegär i bolagets absoluta toppskikt. Jakten på snabba klipp är ständigt närvarande. Sex insideråtal är ett av de betydligt tråkigare rekorden i sammanhanget.

De tusentals sidor förundersökningsmaterial har gett författarna en unik inblick i verksamheten och uppgifter som normalt inte är tillgängliga, inklusive epostkonversationer.

Fingerprint Cards är ett företag med en 35-årig historia och flera nära-döden-upplevelser som blivit en framgångssaga och den mest handlade aktien på Stockholmsbörsen. Men kan framgången fortsätta eller är de goda åren redan förbi? Och ska de insidermisstänkta, däribland bolagets huvudägare och tidigare vd Johan Carlström, fällas i domstol?

Johan Carlström har vägrat att ställa upp på intervjuer och kallat boken för ”gamjournalistik” på twitter. Han har lovat skriva en egen bok med den sanna versionen som ska komma i höst.

Tilläggas kan att författarna till ”Fingerprint - the story” lämnar öppet för att nästa tryckning av boken kan innehålla nytt material vartefter historien om Fingerprint rullar vidare.

Boken kostar cirka 240 kr hos nätbokhandlare.
 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)