JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Storbolaget Johnson Electric utser det svenska teknikhandelsbolaget Compotech till officiell partner i Belgien, Holland och Luxemburg. Compotech säljer motorer, sensorer, magnetiska komponenter och HMI-produkter, samt utvecklar system kring dessa delar.

– I Sverige har vi varit återförsäljare av Johnson Electrics produkter i över 30 år. Att nu ta klivet ut i Europa med deras högprestandaprodukter är vi så klart otroligt stolta och glada över, säger Jan Eriksson, vd på Compotech, i ett pressmeddelande.

Johnson Electric utvecklar och tillverkar små elmotorer, solenoider och mikrobrytare till bland annat fordons-, automations-, medicin- och hemelektronikindustrin. Företaget har huvudkontor i Hong Kong och tillhör världstoppen inom sitt gebit.

Avtalet innebär att Compotech drar igång försäljningsverksamhet i Benelux – det har skett genom anställning av Hein van der Waals, som tidigare varit säljchef för Johnson Electric Benelux.

Detta expansionsinitiativ är ett i raden från det svenska företaget på senare år. Tidigare har företaget bland annat fusionerat med ett par systerbolag och även etablerat inköps- och kvalitetsteam i kinesiska Shenzhen och Shanghai.

– Det som särskiljer Compotech från andra aktörer i branschen, är förmågan att lösa problem när det inte går att nöja sig med standardlösningar, säger Hein van der Waals i samma pressmeddelande.

Compotech ingår i den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech där fler än hundra självständiga dotterbolag ingår.

Här kan du läsa en intervju med Anders Claeson, chef över Addtech Components, som är ett av fyra affärsområden inom Addtech-koncernen (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)