JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fiber Optic Valley uppgår i Rise Acreo

Det är dags att ta farväl av det gamla Fiber Optic Valley och hälsa välkommen det nya som gick in under Rise Acreo den 1 januari och just nu inlemmas i dess verksamhet.

Fiber Optic Valley finns i Hudiksvall och har kompetens inom  bredband och fiberteknologi. De två har redan sedan länge ett nära samarbete, bland annat kring Acreos fiberlabb i Hudiksvall.

Deras senaste gemensamma projekt är att bygga ett program för digitalisering av SME-företag. 

Nio personer från Fiber Optic Valley kommer att arbeta på Acreos avdelning Small and Medium sized Enterprise Development (SMED). En person kommer att arbeta på avdelningen Affärsstöd. 

Fiber Optic Valleys tidigare vd Torbjörn Jonsson blir avdelningschef för SMED, och ingår i Acreos ledningsgrupp.

–  Övertagande av Fiber Optic Valley i Hudiksvall innebär en rejäl förstärkning av vår SMED-verksamhet och är ett viktigt Acreo-bidrag till innovationssystemet i Rise, för Sverige, säger Peter Björkholm, vd för Rise Acreo.

– Hos oss på Fiber Optic Valley ser vi verkligen fram emot det kommande arbetet inom Acreo och Rise. Det vi gör inom Fiber Optic Valley med SME-företagen, och det som görs inom avdelningen SMED, passar väl ihop, säger Torbjörn Jonsson, avdelningschef SMED.

Fiber Optic Valley utsågs 2004 till Vinnväxt-vinnare av Vinnova och har under de senaste tio åren fungerat som en samordnande kraft för regionen.

Forskningsinstitutet Rise Acreos kompetens ligger inom sensorer och aktuatorer, kraftelektronik, digital kommunikation och Life science. Det har 135 anställda i Kista, Göteborg, Norrköping, Hudiksvall och Lund.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)