JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Den finska telekomjätten delar upp divisionen Mobile Networks i en enhet för produkter och lösningar plus en för tjänster. Därmed går bolaget på tvärs med Ericsson som precis slagit ihop de två.

Nokias vd Rajeev Suri motiverar uppdelningen med att den gör det lättare att tjäna pengar, öka tillväxten inom tjänsteområdet och öka förändringstakten samtidigt som det gynnar innovationsklimatet i företaget.

Ett resultat av uppdelningen är att cheferna för de olika delarna flyttar runt. Den nuvarande operativa chefen tillika innovationschefen Marc Rouanne får ansvaret för nätverksdelen. Igor Leprince, nuvarande Executive Vice President för Global Services, förblir chef över Global Services.

Monika Maurer, nuvarande operativ chef för fasta nät, utses till operativ chef för hela Nokia, medan Marcus Weldon blir teknikchef. 

På Ericsson har siffrorna för 2015 och 2016 räknats om för att få ett jämförelsematerial när årets kvartalsresultat ska presenteras. Siffrorna släpptes den 10 mars och visar att kärnverksamheten, det vill säga nätverk och tjänster, tjänade pengar medan de mindre delarna IT & molnet liksom Media gick med förlust.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)