JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Western Digital vill stoppa Toshibas NAND-försäljning

Toshibas planer på att sälja minnestillverkningen har tagit en oväntad vändning. Det är samarbetspartnern Western Digital som bett en domstol i Kalifornien att stoppa försäljningen med hänvisning till kontraktsbrott.

Turerna har varit många sedan det blev känt att det japanska konglomeratet Toshiba funderade på att sälja minnestillverkningen för att få in pengar som kan täcka de enorma förlusterna i kärnkraftsverksamheten. Prislappen på NAND-verksamheten är minst 18 miljarder dollar. Vissa uppgifter talar om 28 miljarder dollar.

Just nu pågår en budgivning som enligt planerna ska vara avslutad 28 juni. Bland spekulanterna har nämnts Foxcon, Broadcom, Western Digital, SK Hynix och ett japanskt konsortium uppbackat med statliga pengar. 

I fjol köpte Western Digital konkurrenten Sandisk och blev därmed delägare i två av Toshibas fabriker. Det är denna koppling som WD nu utnyttjar i sin ansökan till domstolen för att stoppa affären (länk till pressmeddelandet).

Enligt medieuppgifter var den utlösande faktorn att WD är på väg att förlora budgivningen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)