JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Södertälje Science Park vill bli en nationell nod för hållbar produktionsteknik. Strax före sommaren knöts den första KTH-professor till lärosätet. I januari är det invigning, men redan om en månad blir det kickoff när gymnasie- och grundskoleelever bjuds in.

Ambitionen är hög när Södertälje Science Park nu drar igång. Även om invigningen dröjer är det kickoff om en knapp månad – den 27 till 29 september. Då bjuds över 12 000 elever från gymnasiet och grundskolan in till olika aktiviteter under temat forskning, utveckling, innovation och högre utbildning.

En kul ingrediens under de tre dagarna i september är Quirkbot. Tanken är att det ska vara en kreativ introduktion till programmering, riktad mot grundskolelever. Här får eleverna möjlighet att programmera och skapa med enkla material, exempelvis ska få tillgång till en styrbar enhet som kan reglera ljus och rörelse (se bild ovan).

För gymnasieeleverna är kickoff-programmet bredare. De bjuds på många intressanta föreläsningar om allt från tredjegradsekvationer och kryptologi till VR-glasögon, elvägar och självkörande fordon.

– Forskning och utbildning är en framtidsfråga för Södertälje, men också för svensk exportindustri. Att på olika sätt uppmuntra våra barn och unga till naturvetenskapliga utbildningar är därför en viktig uppgift, säger säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

Först den 30 januari nästa år är det dags för själva invigningen av Södertälje Science Park med nya KTH-campus. Den följs av Södertälje Science Week 2018, som innebär att det öppet hus och ytterligare aktiviteter för skolungdom och näringsliv mellan den 31 januari och 4 februari.

Scania, Astra Zeneca, KTH, Acturum och Södertälje kommun står bakom satsningen Södertälje Science Park.

 

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)