JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NI spanar om framtiden

En gång per år brukar test-, mät- och automationsföretaget National Instruments släppa en uppdaterad framtidsspaning. I år ligger fokus på 5G, industriellt IoT, maskininlärning, elektrifierade fordon och  Moores lag.

Mycket av tankarna i Trend Watch 2018 känns igen från tidigare upplagor av rapporten vars första upplaga kom 2014. Det handlar om kommunikation, industriell automation och stora analoga datamängder vilket är områden där företaget har produkter.

Nytt för i år är att elektrifiering av fordon ägnas ett eget kapitel. Det är ett extremt hett område både vad gäller säkerhet och självkörning men också elektrifiering av drivlinan. Även maskininlärning är ett nytt kapitel. Tekniken kan bland annat öka produktionen, sänka underhållskostnaderna, korta utvecklingstiden och sänka kostnaderna, påpekar NI. 

I fjol kom ingen rapport men precis som år 2016 ägnas 5G och industriellt IoT var sitt kapitel. För 5G handlar det framförallt om hur man ska utveckla och testa den nya mobiltekniken medan det i kapitlet om industriellt IoT bland annat avhandlar hur man förvaltar sitt system.

Moores lag har hållit i över 50 år trots att den dödförklarats många gånger. Nu ser det dock ut som att den är på väg att tappa farten. Vad det innebär ägnas ett eget kapitel.

Rapporten är gratis och kan laddas ned utan registrering (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)