JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Damo är namnet på ett nytt forskningsinstitut som kommer att öppna sju nya labb i Kina, Singapore, Israel, Ryssland och USA. Det är kinesiska nätjätten Alibaba som gör en stor investering i IoT, AI, kvantdatorer, användargränssnitt, big data, språkteknik, fintech, nätsäkerhet och annan teknik som kan utveckla företagets produktportfölj och expandera företaget utanför Kina.

Damo betyder Academy for Discovery, Adventure, Momentum och Outlook. Institutet omfattar även ett antal befintliga Alibaba-labb och inleder dessutom samarbeten med bland annat universiteten i Harvard och Berkeley.

Alibaba kommer att spendera 15 miljarder dollar under de kommande tre åren på forskning och utveckling. Det motsvarar ungefär en dubblering av företagets nuvarande FoU-budget.

Företaget tjänar idag de mesta av sina pengar i Kina, men Alibabas vd Jack Ma (bilden ovan) hoppas att företaget ska ha en fjärdedel av jordens befolkning bland sina kunder om 20 år.

Chefen för Damo heter Jeff Zhang och han hoppas nu rekrytera 100 ledande forskare genom att locka med hårda data och riktiga användningsfall att forska på.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)