JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qrtech kör in i Norge

Den första november i år bytte det norska teknikhandelsbolaget Norautron Group namn till Embron Group. Nu köper företaget Mölndalsföretaget Qrtech som utvecklar hård- och mjukvara på uppdrag och främst har kunder inom fordonsindustrin.

Embron Group har cirka 900 anställda och är moderbolag till kvartetten Hatteland Display, Norautron, Elektronix och Guardrec. Under förra året omsatte företaget runt 1,4 miljarder norska kronor vilket gör det till ett av Norges största it- och teknikföretag.

Nu har även svenska Qrtech klivit in i gemenskapen. Det Mölndalsbaserade företaget har runt 90 anställda och en beräknad omsättning för 2017 på 120 miljoner svenska kronor.

Ortech är starkt inom fordon, men också inom medtek, industri, energi och byggautomatisering.

– Under en tid har vi utvecklat strategier för att utöka vårt marknadsutbud inom FoU-tjänster som mjukvaruutveckling och elektronikkonstruktion. Det kommer Qrtech att hjälpa oss att uppnå, säger Trond Johannessen, vd på Embron i ett pressmeddelande.

Norska Embron erbjuder hård- och mjukvarulösningar under eget varumärke, men också skräddarsydda lösningar samt FoU- och ingenjörstjänster, liksom tillverkningstjänster. Kunderna finns typiskt inom marint, offshore, försvar, fordon, säkerhet och industriautomation.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)