JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

”Power by Linear” är ett nytt varumärket som Analog Devices sjösatt i kölvattnet av köpet av Linear Technology. Syftet är att visa att Linears starka kraftkompetens lever kvar inom ADI.

I slutet av juli förra året blev det officiellt att Analog Devices köper Linear Technology för cirka 14,8 miljarder dollar. I mars i år var köpet godkänt och klart. Därmed adderade ADI en viktig pusselbit i form av power management till sin annars starka analoga portfölj.

De två kompletterar varandra väl. ADI är sedan tidigare världsledande inom dataomvandlare och mycket starkt inom rf/mikrovåg – två områden som Linear är jämförelsevis svagt inom. Samtidigt bidrar Linear med en stark portfölj inom power management, ett område som innan köpet pekats ut som ADI:s akilleshäl.

Nu vill ADI säkra att alla ser företaget som en stark framtida spelare inom kraftområdet, därav det nylanserade varumärket ”Power by Linear”.

Detta görs i god tid innan Linears hemsida smälter samman med ADI:s, något som ska ske under våren nästa år.

Ytterligare ett tecken på att ADI handskas varligt med Linears kraftkompetens är att Steve Pietkiewicz fortsatt får hålla i tyglarna inom kraftområdet. I år skulle Steve Pietkiewicz firat 30 år på Linear Technology – en gång i tiden anställd av företaget som designingenjör nummer 13.

Innan ADI köpte Linear var Steve ansvarig för företagets kraftprodukter, med titeln ”Vice President, Power Management Products”. Idag tituleras han ”Senior Vice President Power” på Analog Devices, och behåller således ansvaret för kraftportföljen.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus