JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smartare Elektroniksystem får tre år till

Det Vinnovastödda innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem har utvärderats under hösten och får som väntat klartecken för en andra treårsperiod. Tanken från Vinnova är att lyckade program ska löpa över 12 år.

Smartare Elektroniksustem har utvärderats tillsammans med övriga program som startade samtidigt. Arbetet har gjorts av tre externa bedömare som ger klartecken för ytterligare tre år – 2018 till 2020. 

I rapporten står det: ”Det är en möjliggörande teknologi som driver utvecklingen inom många olika sektorer, till exempel Internet of Things (IoT). Det är därför bra med programmets inriktning mot värdekedja, kompetensförsörjning och spetskompetens. Särskilt bra är fokuseringen på kompetensförsörjning som gör att det strategiska innovationsprogrammet tar ett bredare samhällsperspektiv och inte får slagsida mot enbart teknisk utveckling.”

Men det finns också ett antal rekommendationer på vad som kan förbättras.

– Den stora förändring som görs är att vi söker ytterligare en person som kan arbeta mer med att skapa en internationella kontakter för svenska företag. Vi börjar med att försöka få utväxling på resultat inom programmet, skriver projektledaren Magnus Svensson till Elektroniktidningen.

En annan rekommendation är att programmet ska synliggöra och kommunicera resultaten på ett bättre sätt. I praktiken kommer det att resultera i mer och utförligare information på hemsidan. Ett område som redan uppdaterats handlar om tryckt elektronik och satsningen på Printed Electronics Arena i Norrköping (länk).

Den som är nyfiken på utvärderingen hittar den här (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)