JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det är enklare och billigare att testa en basstation via de digitala gränssnitten än via radiogränssnittet. Tekniken kommer från Sarokal Test Systems och fungerar för såväl basbandsdelen som för utbrutna radiohuvuden och de ingående komponenterna. Nu köper Siemens (fd Mentor) det finska företaget.

– Förutom att vårt system är betydligt billigare och mer heltäckande än dagens tekniker, går testaren att använda i hela kedjan från utveckling till produktion, förklarade företagets vd och grundare Harri Valasma för Elektroniktidningen år 2014 (länk).

Han har arbetat både på Nokia och Mentor Graphics, så det faller sig naturligt att testsystemet baseras på RTL-simulering och hårdvaruemulering.

Företagets testare kan mata in trafik via de standardiserade och digitala gränssnitt som används av basstationerna. Det gäller både CPRI, med bland annat Ericsson som uppbackare, och OBSAI, som Nokia föredrar, men även JESD204B liksom vanligt 10 Gbit/s Ethernet.

Testaren används av allt från kretstillverkare och tillverkare av mobilsystem till operatörer för att testa produkter till LTE och 5G.

Siemens framhåller att Sarokals testare fungerar ihop med Mentors emulator Veloce vilket förenklar avlusningen av mobilkretsar.

Ingen köpeskilling uppges.

MER LÄSNING:
 
LIVE IDAG:
Internationella rymdstationen
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)