JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Strålande för Midsummer

Ånyo ett rekordår – med 94 procent högre intäkter. Så kan 2017 summeras för svenska Midsummer, som utvecklar och säljer produktionslinor för tillverkning av superflexibla tunnfilmssolceller. Jämförelsen görs mot 2016, som i sig var ett rekordår.

När bokslutet för 2017 är summerat går det bara att gratulera Järfällaföretaget Midsummer.

Under fjolåret ökade företagets intäkter till 115 miljoner kronor, från 59 miljoner året innan. Dessutom ökade resultatet före skatt under samma period från 10,4 till 24,5 miljoner kronor – alltså med 135 procent.

Sven Lindström

Samtidigt flaggar Sven Lindström, vd och en av grundarna av Midsummer, för en ljus framtid.

– Orderläget är gott för 2018 för såväl Duo maskinleveranser som leveranser av solpaneler, säger han i ett pressmeddelande.

Duo är företagets egenutvecklade system för snabba, helautomatisk tillverkning av CIGS-solceller (koppar-indium-gallium-selenid). Systemet kan deponera ett CIGS-skikt på ett flexibelt substrat i en rulle-till-rulle-process.

Duo, Midsummers system för snabb tillverkning av tunnfilmssolceller.

Duo är företagets kassako. Sedan några år tillbaka har företaget med framgång börjat sälja systemet till kunder i Asien. Idag är systemet det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller, enligt Midsummer.

Det svenska företaget påstår sig också vara ensamt i världen om att kunna tillverka lätta, böjbara, robusta solpaneler som har hög verkningsgrad.

Likaså tycks ett för företaget nytt affärskoncept ha slagit väl ut. Det handlar om att leverera solpaneler som är integrerade i byggnader. Förra året inledde Midsummer ett samarbete med taktillverkaren Clix som innebär leverans av ett taksystem med integrerade solpaneler, kallat Clixsun.

– Vår expansion skapar också ett rekryteringsbehov. Vi bedömer att vi kommer att dubbla antalet anställda i år jämfört med 2017, säger Sven Lindström i pressmeddelandet

 

 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)