JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den strategiändring som Sivers IMA genomgått under de tre senaste åren har burit frukt. Förra året växte Kista­företagets om­sättning med 260 procent. Köpet av den skotska laser­tillverkaren CST har varit en viktig pussel­bit i den nya satsningen.

– Förvärvet av CST Global speglar ett nytt kapitel i vår historia och är en viktig del i vår strategiska plan att etablera Sivers IMA som en ledande global elektronik­komponents­leverantör inom data- och tele­kommunikation.

Så uttryckte sig Sivers IMA:s styrelse­ordförande Björn Norrbomi ett press­meddelande i samband med köpet för ett år sedan (länk).

Huvudfokus i Sivers IMA:s strategi­ändring har varit att stöpa om företag till att utveckla, tillverka och sälja komponenter baserade på egen­utvecklade halv­ledare med fokus på hög­hastighets­länkar till både fiber­baserade och tråd­lösa data- och tele­kommunikations­nät.

Vid köpet var CST ett privat­ägt företag i skotska Glasgow, som konstruerade och tillverkade halvledar­lasrar och andra halvledar­baserade optiska produkter. Företaget hade främst kunder inom tele­kommunikation, fibernät, industri, försvar och hälsa.

CTS har adderat ett starkt affärs­område till det svenska företaget. Under 2017 växte dessutom CST:s omsättning med cirka 90 procent, vilket kraftigt bidrog till att Sivers IMA ökade sin netto­omsättning med hela 260 procent. Från 18,2 miljoner kronor 2016, till 65,5 miljoner kronor 2017.

Likaså ökade antalet anställda inom koncernen från 36 personer till 90 under fjolåret.

Framåt har Sivers IMA identifierat fyra tillväxt­områden: fiber-till-hemmet (FTTH), fast trådlös access (FWA), 5G och laser­komponenter för fiber­kommunikation i data­center. Till detta kommer även yt­emitterande lasrar (VCSEL) och radio-över-fiber.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus