JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Edtech är en bransch i stark tillväxt. Nu satsar affärsinkubatorn Sting på startupföretag med idéer inom området. Är du en innovatör, forskare eller entreprenör med en affärsidé inom utbildning och lärande – kanske inom hårdvara, nätverk eller kommunikationslösningar – kan programmet Sting Test Drive Edtech ge en knuff i rätt riktning.

Under hösten startar Sting utvecklingsprogrammet Test Drive Edtech för tidiga affärsidéer inom utbildning och lärande.

Edtech står för Educational Technology. Det är ett brett område med fokus på digitaliseringens möjligheter och effekter i utbildningssystemet. Här omfattas både tjänster och produkter inom allt från läromedel, provverktyg och lärplattformar till hårdvara, nätverk och kommunikationslösningar.

Närmast ska tolv startup-projekt och nystartade bolag väljas till ett kostnadsfritt program där de får hjälp att utveckla sin idé och affärsmodell. Det sker vid fyra tillfällen, två i oktober och två i november.

– Med Test Drive Edtech-programmet vill vi hitta guldkornen bland nya innovativa affärsidéer inom Edtech i Sverige, och ge dem kunskap, inspiration och verktyg att komma igång och vässa sina affärsmodeller för att snabbare lyckas nå sina mål, säger Karin Ruiz, en av ledarna för programmet, i ett pressmeddelande

Programmet genomförs i samarbete med branschorganisationen Swedish Edtech Industry, där etablerade bolag och edtechinvesterare bidrar med marknadskännedom.

Globalt är edtech en snabbt växande bransch och den överstiger bland annat fintech i storlek enligt Swedish Edtech Industry, som i sin senaste rapport pekar på en 12-procentig tillväxt hos den svenska edtechbranschen.

– Edtech är en spännande framtidsbransch där Sverige har goda förutsättningar att positionera sig internationellt och bidra till effektivare utbildning och lärande, säger Karin Ruiz i samma pressmeddelande.

Har du en idé inom edtech kan du läsa mer här (länk).

Sist ansökningsdagen till Sting Test Drive Edtech är den 16 september.

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)