JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Ungefär en fjärdedel av Ericssons omsättning kommer numera från USA. Företaget vill därför öka närvaron genom att skala upp utvecklingsverksamheten i landet och dra igång lokal produktion.

De amerikanska operatörerna ligger långt framme i kapplöpningen mot kommersiella 5G-nät. Redan i år tas de första i drift och under 2019 planeras en bredare utbyggnad.

Sedan långt tillbaka har Ericsson ett forsknings- och utvecklingscenter i Silicon Valley. I slutet av förra året öppnade företaget ett mindre designcenter för asicar i Austin, Texas. Det ska ha 80 anställda till årsskiftet.

Företaget ska också öppna ett center för mjukvaruutveckling under året med plats för 200 personer. Fokus blir på mjukvaran till basbandet och målet är att det ska bidra till 5G-produkterna redan under nästa år.

Ericson ska också öka satsningarna på artificiell intelligens genom att anställa runt hundra personer i Nordamerika i år. AI ska bland annat användas för automatisering av funktioner i näten, liksom för att utforska nya möjligheter.

För att snabbare kunna leverera nya produkter på den amerikanska marknaden ska Ericsson starta lokal tillverkning. Initialt ska det ske med en icke namngiven lokal partner med start redan i år. Dessutom ska företaget rekrytera personer som ska arbeta med produktionsanpassning, att ta fram tester och säkra leveranskedjan.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)