JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Vill du investera i solceller där hemma men är osäker på om det är vettigt? Energimyndigheten har just lanserat Solelportalen, en webbplattform med aktuell och objektiv information om solceller.

Energimyndigheten har tagit fram Solelportalen för att göra det lättare för konsumenter att avgöra om en investering i solceller är ett intressant alternativ för det egna hushållet.

Bakgrunden är att myndigheten anser att det finns goda förutsättningar för den som vill producera sin egen el, med tanke på det investeringsstöd och övriga villkor som just nu råder.

Visserligen finns det redan mycket information om solel – en del står offentliga aktörer bakom och annat kommer från marknadens aktörer – men det kan vara svårt för enskilda konsumenter att avgöra vilken information som är aktuell och objektiv.

– Med Solelportalen vill vi bidra till att öka kunskapen och därigenom öka konsumenters kapacitet att fatta medvetna och långsiktiga beslut i frågor som rör investeringar i solceller, säger Sara Grettve, projektledare på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

Solelportalen ger saklig och oberoende information om solcellsanläggningar, från planeringsfasen inför en installation till avveckling av en anläggning.

Till att börja med riktar sig portalen till småhusägare, men på sikt ska den kompletteras med information till större fastighetsägare som är intresserade av att investera i solceller. Likaså kommer en interaktiv solcellskalkyl att läggas till portalen, för att hjälpa den som vill räkna på återbetalningstiden för sin anläggning.

Här hittar du till Solelportalen (länk).

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)