JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I början av mars lade Microchip ett bud på Microsemi värt tio miljarder dollar. Det fanns dock vissa villkor för att bonusar till ledning och personal skulle falla ut. Nu stämmer fyra tidigare chefer på Microsemi både Microchip och företagets toppchefer för bland annat förtal och ohederlighet, skriver Orange County Business Journal.

Affären blev klar i maj och i juni fick de fyra tidigare toppcheferna inklusive den forne vd:n James Peterson lämna företaget. Åtgärden är inte ovanlig vid den här typen av affärer, men när de inte fick ut sina bonusar hettade det till.

De fyra cheferna har nu stämt Microchip och några av företagets toppchefer för förtal och ohederlighet. Det handlar om att dessa skyllt på Microsemi för att förklara att det sammanslagna företaget tappade omsättning efter affären. Bland annat beskylls cheferna på Microsemi för att ha tryckt ut massvis med komponenter till distributörer och kunder inför affären för att lyfta försäljningen.

I stämningen påstås också cheferna på Microchip ha agerat för att trycka med företagets egen aktiekurs så att de skulle få fördelaktigare bonuspaket.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)