JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Daimler dubblerar personalen på batterifabriken

Innan årets slut ska 500 anställda bli 1000 på den batterifabrik i Kamenz, Tyskland, som tillhör Daimlers dotterbolag Accumotive. Mercedes-Benz första elbil går i volymproduktion till våren.

Fabriken sätter samman battericeller till batteripaket. Den tillverkar sedan 2012 huvudsakligen hybridbilsbatterier – sammanlagt 200 000 paket har det blivit. 

Men nu är det dags att ta klivet upp till rejälare paket för batteribilar. Fabriken kommer att bli en gigafabrik – det vill säga ha en kapacitet som mäts i gigawattimmar. 

Daimler annonserade år 2016 planer på att investera en miljard dollar i elbilsutveckling, men tryckte sedan gasen så hårt i botten att det idag ligger ganska exakt ett år före sitt ursprungliga utvecklingsschema för batterifabriken.

I oktober startade Daimler bygget av ytterligare en gigafabrik, i Alabama, USA, en mil från sin fordonsfabrik i Tuscaloosa. Företaget har idag åtta batterifabriker i olika storlekar på olika kontinenter.

År 2022 kommer att det att finnas tio modeller i Mercedes-Benz elbilsfamilj EQ. Den första är stadsjeepen EQC och det är den som ska volymproduceras i vår.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus