JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Enköpingsföretaget APR Technologies ska ta teknik utvecklad för att kyla elektronik i satelliter och applicera i batterimoduler för fordon. Målet är att öka laddströmmen och därmed korta tiden det tar att ladda fordonet.

APR utvecklar och tillverkar system för termisk reglering i satelliter och flygplan. Tekniken finns med både aktiva och passiva lösningar som enligt företaget är små, tysta och energisnåla.

Energimyndigheten har nu beviljat pengar till ett projekt där APR tillsammans med Uppsala universitet, Chalmers och Thomas Bergfjord Teknik ska använda sin teknik för att korta laddningstiden i batterimoduler för fordon samtidigt som säkerheten blir bättre och livslängden ökar.

Bland annat ska deltagarna undersöka hur man optimerar den termiska konstruktionen, batterihanteringssystemet, samt återvinningen. Målet är att skapa batteripaket som kan snabbladdas effektivare, få ökad säkerhet samt längre livslängd

– Alla celltyper klarar dock inte snabbladdas så hårt, så det gäller också att man använder rätt celler, skriver Peter Nilsson som är vd på APR till Elektroniktidningen

Företaget kommer också att ta in mer kapital och nyanställa för att klara satsningen på fordonsbatterier.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)