JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Solcellsräv till Midsummer

Järfällaföretaget Midsummer – som tillverkar produktionslinor för lätta och flexibla tunnfilmssolceller – har rekryterat Klaus Wiegel till ny chef inom forskning och utveckling. Han har en gedigen bakgrund på Gällivare Photovoltaic, som en gång i tiden var känt för sina avancerade och högklassiga solcellsmoduler.

Klaus Wiegel kommer närmast från LKAB, där han arbetat som både forskningsingenjör och produktionschef. Men mer intressant i just detta fall är att han även varit forsknings- och produktionschef på Gällivare Photovoltaic, eller kort GPV.

GPV benämndes en gång i tiden Skandinaviens äldsta tillverkare av solcellspaneler. Företaget var känt för sina avancerade och högklassiga solcellsmoduler, som med framgång exporterades till övriga Europa. GPV fanns även med på dåvarande USA-ambassadören Michael Wood berömda 50-lista över lovande svenska greentech-företag, innan företaget efter finanskrisen 2008–2009 tvingades i konkurs.

När Midsummer nu beslutat att expandera sin egen produktion av solceller och flexibla paneler är det lätt att inse att Klaus Wiegel passar som hand i handske för den nya rollen titulerad ”chef för modul-R&D”. Rollen innebär ansvar för utvecklingen av företagets nästa generation flexibla solcellsmoduler.

– Det ska bli oerhört spännande att få börja arbeta på Midsummer. Det jag ser fram emot mest är att inte bara prata om hållbarhet utan att faktiskt få möjligheten att arbeta för en bra och hållbar framtid på ett mycket konkret sätt och med en fascinerande teknologi, säger Klaus Wiegel i ett pressmeddelande.

Att Midsummer satsar mer på egen produktion av solceller och flexibla paneler hänger ihop med ett större globalt intresse för företagets flexibla solcellspaneler. Speciellt i USA ökar efterfrågan på nya typer av flexibla solcellsprodukter som kräver speciallösningar, menar företaget.

Klaus Wiegel tillträder den nya tjänsten den 1:a mars.

– Som ny chef för Modul-R&D kommer Klaus att med sin långa erfarenhet från både forskning och produktion av solcellsmoduler att vara ett bra tillskott, nu när vi ämnar växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Sven Lindström, vd för Midsummer i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)