JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Acconeer siktar på IoT-modul

Strax före årsskiftet dök en första radarmodul från skånska Acconeer upp i sortimentet hos distributörsjätten Digi-Key. Nu planerar företaget för ytterligare en modul – denna gång med sikte på IoT-tillämpningar. Under årets tredje kvartal ska den gå att köpa hos Digi-Key.

Lundaföretaget Acconeers kärna är en mycket liten och energisnål radarkrets som kan mäta avstånd millimeterprecist. Idag går den att köpa separat från Digi-Key, men också placerad i en modul, kallad XM112. Modulen släpptes i december förra året.

Nu ligger företaget i startgropen att lansera ytterligare en modul, XM122. Än så länge har företaget bara en prototyp framme, men planen är att modulen ska finnas tillgänglig under årets tredje kvartal.

Det som skiljer dagens modul XM112 och den kommande är främst processorn ombord.

XM112 innehåller en radarsensor och en Cortex M7-processor. Att Acconeer valde en kraftfull processor till den första modulen som lanserades brett är direkt kopplat till att en sådan lösning tagits fram till en kund.

I den nya modulen kommer M7:an att byta plats med en M4:a.

Modulen får även stöd för Bluetooth 5. Likaså kommer den att ha möjlighet att koppla in andra kommunikationsenheter, exempelvis LoRa.

– Vår strategi är att täcka en bred marknad med våra moduler, allt från extrema use-case till väldigt enkla. Så framöver planerar vi att lansera ytterligare moduler med andra processorer, säger Lars Lindell, vd på Acconeer, till Elektroniktidningen.

Lanseringen ligger alltså väl i linje med företagets strategi att täcka en bred marknad. Med den kommande modulen vill Acconeer framförallt bana väg för potentiella användare att snabbare få ut sina IoT-lösningar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)