JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trådlös automation signerad Ericsson och ABB

Med hjälp av robotceller från ABB och 5G-uppkoppling från Ericsson ska framtidens fabriker bli flexiblare. Konceptet är redan i bruk på Ericssons basstationsfabrik i Tallinn.

Under den pågående industrimässan i Hannover passade ABB och Ericsson på att underteckna ett samarbetsavtal om uppkopplad produktion. Därmed fortsätter det existerande forskningssamarbetet kring förbättringar av tillverkningsprocesser och automatisering som företagen haft under en tid. Ett exempel på det är 5G-labbet i Västerås som företagen drog igång år 2017.

– Samarbetet kommer att göra det möjligt för oss att dra nytta av de enorma förbättringarna i trådlösa anslutningar för att leverera avancerade automatiseringslösningar, robotar och artificiell intelligens så att våra kunder kan öka produktiviteten och konkurrenskraften och digitalisera sina verksamheter, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer i ett pressmeddelande.

Ericsson har börjat implementera de uppkopplade robotcellerna som används för slutmontering i fabriken i Tallinn. För att kunna dra slutsatser kring optimeringen av produktionen använder Ericsson maskininlärning och artificiell intelligens.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)