JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det är hög tid att ansöka till årets upplaga av Skapa-priset och Skapa-talang för unga innovatörer. I båda fall handlar det om att uppmuntra idérika människor. Och din nominering måste vara inne senast den 23 april.

I över 30 år har Stiftelsen Skapa delat ut pris till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet är att ge stöd åt innovatörer så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster.

I år har stiftelsen skruvat lite på ansökan. Antalet frågor är färre än tidigare, men i slutet bör man bifoga bilagor som förtydligar ansökan och lägga in en länk till en pitch. Det går likt tidigare att nominera sig själv, eller någon annan.

Det går att ansöka till två priser: Skapa-priset, på 550 000 kronor, och Skapa-talang för unga innovatörer, på 250 000 kronor. Det senare priset vänder sit till unga innovatörer, födda mellan 1989 och 1999.

Båda priserna kan delas på högst tre personer. Till detta kommer även att 24 länsfinalisterna får 10 000 kronor vardera.

Det första steget i urvalsprocessen sker på länsnivå, där en jury bestående av representanter från Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer utser en vinnare (Stockholms, Västra Götalands och Skånes län utser två kandidater). Därefter pitchar länsvinnarna sina idéer i Stockholm den 14 november 2019, och de nationella priserna delas ut under en Innovationsgala samma kväll.

Här kan du ansöka (länk). Det är samma formulär får båda priset.

Här kan du läsa mer om priserna, och dess kriterier (länk).

Bakom Stiftelsen Skapa står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner, Vinnova, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)