JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volkswagen testar självkörning i Hamburg

För första gången testar den tyska biltillverkaren Volkswagen självkörning på nivå fyra i en tysk storstad. Det är fem elektriska e-Golf som på egen hand ska köra i Hamburg tillsammans med den vanliga trafiken.

Teststräckan är tre kilometer och går i en slinga runt centrala Hamburg. Bilarna utvecklas för SAE-nivå fyra – och ska därmed på sikt kunna klara sig på egen hand – men under testning finns en specialutbildad reservförare bakom ratten redo att ingripa om så skulle behövas.

Bilarna är extremt välförsedda med sensorer. Det finns elva lidar, sju radar och 14 kameror som genererar upp till 5 Gbyte data per minut. Volkswagen specificerar inte vad det är för dator i bilen men uppger att prestanda motsvarar 15 persondatorer.

Staden Hamburg håller på att skapa en nio kilometer lång teststräcka med bland annat 37 uppkopplade trafikljus och ett wlannät (802.11p) för kommunikation med fordonen och infrastrukturen. Teststräckan ska vara färdig år 2020.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)