JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson startar 5G-labb i USA

Under devisen ”Dare, Design, Deliver” drar telekomjätten Ericsson igång ett kundcenter i Silicon Valley för uppkopplade fabriker, det vill säga Industri 4.0 över 5G-näten.

Centret som döpts till D-15 finns i Santa Clara och ska starta till sommaren. Det är tänkt att bli en mötesplats för kunder, samarbetspartners och uppstartsföretag som är nyfikna på 5G. Förutom uppkopplingen via mobilnätet ska det gå att testa funktioner som distribuerade moln, edge computing, automationslösning och radionätets egenskaper i D-15.

Centret kommer att ha två delar:

D-15 IoT Studio: En plats för handfasta test av Ericssons ingenjörer på uppkopplade apparater.

D-15 Labs: En testbädd där operatörer och andra samarbetspartners kan testa tillämpningar som IoT och självkörande bilar med hjälp av nya funktioner i 5G som virtualiserade nät där man kan dedicera resurser till en viss kund. I praktiken blir det som ett privat mobilnät.

Namnet D-15 anspelar på Drottninggatan 15 där företagets grundare, Lars Magnus Ericsson, bodde. De första produkter utvecklades hemma på köksbordet tillsammans med hustrun Hilda och kompanjonen Carl Johan Andersson.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)