JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

UPPDATERAD: Som en direkt konsekvens av att USA rödflaggat Huawei uppger Nikkei Asia Review att Infineon stoppat leveranserna av kretsar till det kinesiska telekombolaget men embargot slår hårt mot hela halvledarbranschen.

Japanska Nikkei har tidigare rapporterat att Qualcom och Qorvo stoppat leveranser av kretsar till Huawei men inget av bolagen har velat kommentera uppgifterna.

Enligt artikeln (länk) ska representanter för Infineon ha ett möte med amerikanska myndigheter senare i veckan för att diskutera frågan. Det är mycket möjligt att företaget återupptar leveranserna efter mötet.

Vid lunchtid kommenterade en representant för Infineon artikeln till nyhetsbyrån Reuters (länk). Personen säger att majoriteten av företagets komponenter inte omfattas av embargot och därför inte stoppats.

ST Microelectronics har ännu inte beslutat något i frågan, men även ST ska har möte med amerikanerna i veckan.

Det amerikanska handelsdepartementet har satt upp Huawei på den så kallade Entity List, en lista över företag som det krävs licens för att göra affärer med. Infineon är visserligen tyskt, och ST fransk-italienskt, men företagen kan ändå drabbas av sanktioner om amerikanska myndigheter anser att de inte följer reglerna.

Enligt Nikkei har Qualcomm, Qorvo, Micron och Western Digital stoppat sina leveranser, men Huawei ska ha komponenter på lager för mellan sex månaders och ett års produktion varför stoppen inte får några omedelbara konsekvenser.

Ett företag som gått ut och officiellt meddelat att det avbrutit leveranserna är Lumentum som utvecklar optokomponenter för kommunikation. Företaget kan tappa 15 procent av omsättningen eller 30 miljoner per kvartal på grund av förbudet att sälja till Huawei (länk).

På mjukvarusidan är Google i färd med att avgöra vilka kontrakt kring operativsystemet Android som måste rivas upp. Huaweis kommande Androidmobiler kan komma att bli hänvisade till öppenkodsversionen av Android.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)