JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
söndag 28 november 2021 VECKA 47

Med hjälp av ABB kommer Vietnam att kunna växla över snabbare till smart tillverkning. Det är i alla fall planen i den avsiktsförklaring som ABB och det vietnamesiska ministeriet för vetenskap och teknik (MoST) undertecknade igår i Stockholm.

Vietnams premiärminister och Sveriges statsminister närvarade – Nguyễn Xuân Phúc respektive Stefan Löfven – eftersom de två länderna samtidigt högtidlighöll 50 år av diplomatiska relationer.

ABB har en närvaro i Vietnam sedan 25 år och är sedan tidigare strategisk partner inom robotteknik, smart tillverkning och Industry 4.0. Ett program läggs nu upp för kompetens- och kapacitetsuppbyggnad. Det innefattar såväl affärsverksamhet inom startupföretag och praktisk erfarenhet av avancerad robotteknik. 

ABB kommer bland annat att ge expertrekommendationer för anammandet av robotteknik. 

I sin nuvarande verksamhet har ABB installerat robotar inom fordon, elektronik, djurfoder, livsmedel, kemikalier, metall- och tegeltillverkning. Affärsområdet  ABB Ability installerar styrsystem i solkraftparker och fabriker runt om i landets segment för fordon, bilar, vatten och avloppsvatten.

ABB ska öppna sitt andra robotcenter i Vietnam senare under året i Ho Chi Minh-staden.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus