JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rosengren tar över ABB

Björn Rosengren har utsetts till vd och koncernchef för ABB. Han tar över chefsrollerna efter Peter Vaser från den första mars nästa år.

– Efter en noggrann rekryteringsprocess är styrelsen övertygad om att Björn Rosengren är den bästa kandidaten för rollen, säger Peter Vaser i ett pressmeddelande.

Björn Rosengren tar steget in i ABB från den svenska verkstadsjätten Sandvik, där har varit vd sedan 2015. Innan dess var han vd på Wärtsilä, som tillverkar och servar energisystem och annan utrustning för marin- och energimarknaderna. Han är civilingenjör och har bland annat arbetat tretton år i ett antal olika ledande positioner inom Atlas Copco.

Tidigare koncernchefen Ulrich Spiesshofer avgick hastigt från sin post i april i år, och har sedan dess tillfälligt ersatts av ABB:s styrelseordförande Peter Voser.

Björn Rosengren ansluter till ABB den första februari 2020. Han efterträder Peter Voser den första mars nästa år, samtidigt återgår Peter Voser till att enbart fungera som styrelseordförande.

Under nästa år kommer ABB:s verksamhet Power Grids att avyttras till Hitachi, helt enligt plan.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)