JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Schneider Electric och Microsoft efterlyser europeiska uppstartsföretag inom artificiell intelligens som vill vara med och bidra till en grönare energisektor. Ansökan är öppen till sista augusti.

– Innovationsprojekt likt detta är viktiga för att hela energisektorn ska kunna förflytta sig närmare en hållbar framtid, säger Cyril Perducat, på Schneider Electric i ett pressmeddelande.

Det är tillsammans med Microsoft Frankrike som Schneider Electric letar europeiska startups till ett program som ska pågå under tre månader – från oktober till december i år. Ambitionen är att skynda på den digitala omvandlingen av energisektorn med hjälp av AI.

Forskningsinstitutet INRIA, Sigfox, Elaia, Energize Venture och France Digitale är andra som är deltar i projektet. De är med i urvalsprocessen och kommer även att stötta de unga företagen under projektets gång.

Här kan du läsa mer om programmet, samt hur du kan ansöka (länk).

Schneider planerar att delge vilka uppstartsföretag som valts in till programmet under Innovation Summit, som företaget arrangerar i Barcelona den 2-3 oktober i år.

 

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus