JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 5 augusti 2020 VECKA 32

Precis som ryktet gjort gällande var Apple intresserat av att köpa Intels verksamhet inom mobilmodem. Den 25:e juli blev affären klar.

I mitten av april grävde Apple och Qualcomm ned stridsyxan. Efter åratal av bittra strider slöt de två företagen ett avtal där Apple under flera år framöver ska köpa modemkretar av Qualcomm. Dessutom tecknade Apple en licens på ett antal patent plus att Apple betalade ett hemligt belopp till Qualcomm.

Uppgörelsen sågs av många som en konsekvens av att Intel misslyckats med att utveckla konkurrenskraftiga modem för 5G-standarden. Företaget beslutade i varje fall att lägga ned den delen av modemverksamheten för att istället fokusera på modem till uppkopplade prylar.

I slutet av juli skedde nästa steg när Intel sålde modemverksamheten med ungefär 2 200 anställda till Apple för en miljard dollar. Intel förbehåller sig dock möjligheten att utveckla modem för allt som inte är mobiltelefoner.

Händelsen visar att ryktena om att Apple haft ambitionen att utveckla egna modem varit sann. Företaget har steg för steg tagit kontroll över halvledarinnehållet i sina mobiltelefoner och modemen blir ett viktigt komplement till systemkretsarna och grafikprocessorerna.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)