JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Med de fyra grävmaskiner som i torsdags överlämnades till den danska kunden GSV Materieludlejning passerade AB Volvo en miljon uppkopplade lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner.

– De uppkopplade lösningarna ger högre fordons- och maskintillgänglighet för våra kunder, ökad säkerhet för förare, operatörer och andra trafikanter – och självklart – lägre utsläpp av koldioxid, säger koncernchefen och vd:n Martin Lundstedt i ett pressmeddelande.

Ett exempel är uppkopplade Volvobussar med programvaran Zone Management som gör att fordonet uppfyller lokala trafikrestriktioner som utsläppszoner, bullerzoner och hastighetsbegränsningar.

För ägare av anläggningsmaskiner, lastbilar och bussar är tillgängligheten avgörande. Med hjälp av den data som samlas in går det att förutse när kritiska delar behöver underhåll, planera service och beställa reservdelar i förväg – vilket minskar stilleståndstiderna för ägaren och därmed leder till ökad produktivitet.

Som tredje exempel har Volvokoncernen utvecklat en lösning för viktkontroll för den svenska kunden NCC, genom vilken operatörer av anläggningsmaskiner och lastbilsförare kan övervaka lastkapaciteten i realtid. Resultatet är optimerad last med lägre miljöpåverkan.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)