JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. PCIM 2020 siktar på nya rekord

Förra året slog kraftmässan PCIM i tyska Nürnberg en serie rekord. Nu laddar arrangörerna för ett nytt lyckat event mellan 5:e och 7:e maj – återigen med ett konferensprogram som en väsentlig ingrediens.

Kraftmässan i Nürnberg har vuxit år för år i nästan alla avseenden sedan starten för nio år sedan.

Då, 2011, bredde utställande företag ut sig på en yta motsvarande 13 300 kvadratmeter – alltså knappt två fotbollsplaner av FIFA-modell. Förra året mättes golvytan upp till 25 000 kvadratmeter. Det är nära en fördubbling sedan starten, och faktiskt 1 500 kvadratmeter mer än 2018 som också var ett rekordår.

Nu är konferensprogrammet för 2020 spikat. Likt tidigare märks tekniktrender med fokus på komponenter med brett bandgap, som kiselkarbid och galliumnitrid. Här tas exempelvis enhetens robusthet och systemens tillförlitlighet upp liksom olika kapslingsalternativ.

Fordonstillämpningar får, som väntat, en hel del uppmärksamhet, men även olika aspekter kring energilagring, exempelvis säkerhet, tas upp. Nytt för i år är dessutom ett spår om additiv tillverkning av komponenter.

Förra året tog sig 12 182 besökare till PCIM, enligt den officiella statistiken. Det var rekordmånga, och nära dubbelt upp mot premiäråret 2011. I år hoppas mässan på ännu fler.

Förra året var dessutom första gången som fler än 500 utställare valde att visa upp sina alster på PCIM – det är en trend som arrangörerna hävdar håller i sig även i år då 515 utställare beräknas finnas på plats i maj.

Mässan och konferensprogrammet drar igång tisdagen den 5 maj. Däremot smygstartar arrangörerna med en seminariedag söndagen den 3 maj, medan måndagen bjuder på tutorials.

Här kan du hitta hela det aktuella programmet (länk).

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)