JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Även Nokia drar sig ur MWC

Coronaviruset får nu även Nokia att avstå från mobilbranschens jättemässa i Barcelona. Redan i fredags hoppade Ericsson av och allt fler företag ställer in sitt deltagande.

Enligt uppgifter till BBC ska branschorganisationen GSMA – som står bakom mässan – på fredag besluta om mässan ska ställas in. Runt 2 800 företag har bokat montrar och 100 000 spåddes ta sig till Barcelona under de fyra dagar mässan pågår.

GSMA gick redan i helgen ut med regler som stoppar deltagare från Hubeiprovinsen i Kina att delta. Övriga personer som varit i Kina måste kunna visa att de varit utanför landet i minst två veckor innan mässan startar.

Vidare kommer kroppstemperaturen hos besökarna att kontrolleras och alla måste intyga att de inte har varit i kontakt med någon som smittats av viruset. GSMA ska skala upp städningen av mässan och uppmanar besökarna att inte ta i hand.

MWC är planerad att starta den 24 februari och är ekonomiskt viktig för Barcelona vars näringsidkare uppges dra in över fem miljarder kronor under mässan.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)