JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Coronaviruset får nu även Nokia att avstå från mobilbranschens jättemässa i Barcelona. Redan i fredags hoppade Ericsson av och allt fler företag ställer in sitt deltagande.

Enligt uppgifter till BBC ska branschorganisationen GSMA – som står bakom mässan – på fredag besluta om mässan ska ställas in. Runt 2 800 företag har bokat montrar och 100 000 spåddes ta sig till Barcelona under de fyra dagar mässan pågår.

GSMA gick redan i helgen ut med regler som stoppar deltagare från Hubeiprovinsen i Kina att delta. Övriga personer som varit i Kina måste kunna visa att de varit utanför landet i minst två veckor innan mässan startar.

Vidare kommer kroppstemperaturen hos besökarna att kontrolleras och alla måste intyga att de inte har varit i kontakt med någon som smittats av viruset. GSMA ska skala upp städningen av mässan och uppmanar besökarna att inte ta i hand.

MWC är planerad att starta den 24 februari och är ekonomiskt viktig för Barcelona vars näringsidkare uppges dra in över fem miljarder kronor under mässan.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)