JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 14 augusti 2020 VECKA 33

Mobilaris – expert på positioneringssystem – växer så det knakar. Idag har företaget närmare 75 anställda i Luleå, om ett år ska den siffran ha passerat 100. För att klara expansionen planerar företaget att flytta in i ett nybyggt kontorshus i ­slutet av nästa år. Dit ­bjuder Mobilaris även in andra företag, som det ser synergier med.

– Innovationshus, är arbetsnamn på vårt framtida kontorshus, säger Mikael Nyström, vd på Mobilaris.

Det är Skanska som inom kort sätter spaden i marken för att börja bygga East, som kontorsbyggnaden i Luleå kallas där Mobilaris tecknat hyreskontrakt. Det blir byggföretagets mest hållbara kontorsprojekt i norra Sverige, till dags dato. Fastigheten ska försörjas med solceller och ha låg energiförbrukning.

– Huset kommer att rymma 210 personer. Vi räknar med att ta två tredjedelar, för vi behöver expansionsutrymme. Resten kommer vi att bjuda in andra hyresgäster till.

– Det blir troligen ett antal mindre företag som jobbar med innovation och som kan dra nytta av att sitta med oss, och som vi ser någon form av synergier med.

Tanken är att skapa en dyna­misk miljö som bäddar för olika typer av utbyten – en sorts idé-inkubator. Samtidigt är satsningen självklart också ett sätt för Mobilaris att attrahera kompetens till Luleå, så att företaget kan fortsätta att expandera.

– Bara i år siktar vi på att anställa ett 30-tal personer.

Främst söker Mobilaris mjukvaruutvecklare. Det handla om att utveckla allt från AI-lösningar och användargränssnitt till ren programvaruutveckling, exempelvis javautveckling.

– Vi behöver även kompetens för att kunna växa organisationen, som projektledning, försäljning och även chefer, adderar Mikael Nyström.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)