JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Gapwaves ska utveckla antennprototyper för 77 GHz bilradar till tyska Infineon. Prototyperna ska levereras under årets andra kvartal. Ordern är värd cirka en halv miljon kronor.

Det handlar om ett utvecklingsprojekt där det svenska företaget konstruerar och tillverkar en vågledarbaserade antennprototyper för test och utvärdering hos Infineon.

Under förra året drev Gapwaves ett motsvarande uppdrag med en icke namngiven underleverantör till bilindustrin. Även då handlade det först om att utveckla antennprototyper för 77 GHz bilradar. Det avtalet gick över till vidareutveckling, så att antennerna kunde integreras i ett bilradarsystem (länk).

– Genom att arbeta nära chipleverantörerna kan vi optimera Gapwaves antenn för att skapa en riktigt bra radarlösning samtidigt som vi skapar ytterligare en väg in på marknaden för bilradar, säger Lars-Inge Sjöqvist, vd på företaget i ett pressmeddelande.

Gapwaves har sitt ursprung i forskning vid Chalmers – det grundades år 2011 av den välkände och framlidne Chalmersprofessorn Per Simon Kildahl. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer vågledare och antennprodukter baserat på så kallad gap-vågledarteknik.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)