JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon beställer prototyper av svenska Gapwaves

Göteborgsföretaget Gapwaves ska utveckla antennprototyper för 77 GHz bilradar till tyska Infineon. Prototyperna ska levereras under årets andra kvartal. Ordern är värd cirka en halv miljon kronor.

Det handlar om ett utvecklingsprojekt där det svenska företaget konstruerar och tillverkar en vågledarbaserade antennprototyper för test och utvärdering hos Infineon.

Under förra året drev Gapwaves ett motsvarande uppdrag med en icke namngiven underleverantör till bilindustrin. Även då handlade det först om att utveckla antennprototyper för 77 GHz bilradar. Det avtalet gick över till vidareutveckling, så att antennerna kunde integreras i ett bilradarsystem (länk).

– Genom att arbeta nära chipleverantörerna kan vi optimera Gapwaves antenn för att skapa en riktigt bra radarlösning samtidigt som vi skapar ytterligare en väg in på marknaden för bilradar, säger Lars-Inge Sjöqvist, vd på företaget i ett pressmeddelande.

Gapwaves har sitt ursprung i forskning vid Chalmers – det grundades år 2011 av den välkände och framlidne Chalmersprofessorn Per Simon Kildahl. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer vågledare och antennprodukter baserat på så kallad gap-vågledarteknik.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)