JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB styr Ludvikafabriken över eget mobilnät

Telia, Afry och Ericsson ska tillsammans med ABB koppla upp den sistnämndas fabrik i Ludvika över ett privat mobilnät. Målet är att höja graden av automatisering och öka produktiviteten.

ABB och Ericsson annonserade ett partnerskap kring uppkopplade fabriker på industrimässan i Hannover för ett år sedan. Nu ska de två – tillsammans med operatören Telia och konsultbolaget Afry – bygga ett dedicerat mobilnät baserat på den senaste generationen av Ericsson radiopuckar i Ludvikafabriken. Installationen blir den första kommersiella i Sverige baserad på den senaste generationen av Radio Dot som är förberedd för 5G.

Uppkopplingen kommer att ske gradvis. I det första steget ansluts verktyg som trådlösa skruvdragare. På sikt kopplas också handdatorer upp för att förbättra anslutningskvaliteten och effektiviteten.

Tilläggas kan att ABB sålt kraftdivisionen – där enheten i Ludvika ingår – till Hitachi (länk) även om det japanska företaget ännu inte tagit över verksamheten. Det förväntas ske i sommar.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)