JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 22 september 2020 VECKA 39

Svenska Acconeer – som utvecklat en radarsensor med hög precision – har ingått ett avtal med japanska Alps Alpine. Avtalet är värt 70 miljoner kronor för Acconeer och innebär att företagen gemensamt ska utveckla sensorteknik med sikte på bil-, industri- och konsumentområdet.

Lundaföretaget Acconeer har samarbetat med Alps Alpine under flera år. Tillsammans har de fått ett antal uppdrag inom närvarodetektering liksom beröringsfri öppning av dörr och bagagelucka till bilar.

– Nu har vi beslutat oss för att ta nästa steg i samarbetet och kombinera Alps Alpines kompetens och köpkraft inom system för bilar med Acconeers teknik inom pulsad koherent radar, säger Lars Lindell, vd Acconeer, i ett pressmeddelande.

Det färska avtalet är ett så kallat ett icke-bindande Memorandum of Understanding, MoU. Avtalet innebär att de två företagen gemensamt ska utveckla nästa generations pulsad koherent sensor som kan användas inom en rad olika tillämpningar inom bil-, industri- och konsumentbranscherna, där även mobiltelefoni ingår.

Enligt avtalet ska Alps Alpine betala upp till 70 miljoner kronor för utveckling av en produkt samt få exklusivitet för den i bilbranschen. Planen är att produkten ska börja kunna tillverkas under år 2023.

Senare i år förväntas en rättsligt bindande och slutgiltig överenskommelse ingås mellan de två företagen. Därefter förväntas betalningar att inledas under 2021 och avslutas 2023.

Alps Alpine är en underleverantör till fordonsindustrin. Företaget tillverkar elektronikkomponenter, moduler och system till bilar.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)