JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NCAB investerar i Nordamerika

Den svenska mönsterkortsleverantören NCAB köper Bare Board Group. Företaget är leverantör av mönsterkort i USA med bas i Florida och kontor i Taiwan och Kanada. Köpeskillingen uppgår till 125 miljoner kronor.

– Vi har länge följt BBGs utveckling. BBG kommer att bli ett betydande tillskott till NCAB i USA och tillsammans får vi en ledande position. Det är också särskilt intressant att BBG har merparten av sin sourcing av mönsterkort från Taiwan, säger Hans Ståhl, vd och koncernchef för NCAB, i ett pressmeddelande.

Det som gör Taiwan så intressant är att importen därifrån till USA sker utan de tullar som lagts på import från Kina.

– Det är viktigt för oss att investera i framtiden särskilt i sådana här tider, det kommer att göra oss till en starkare leverantör för våra kunder framöver. Kulturmässigt ligger bolagen nära varandra med entreprenörskap och liknande affärsmodeller, adderar Hans Ståhl .

Bare Board Group är baserat i Largo, Florida. Företaget har cirka 30 anställda och omsatte motsvarande cirka 280 miljoner kronor förra året.

Nu köper NCAB alla aktier i företaget. De två tidigare ägarna Adrienne Ridley och Jason Liu kommer båda att fortsätta i ledande befattningar inom NCAB USA.

Köpet innebär att NCAB mer än dubblerar sin nettoomsättning i Nordamerika.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)