JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Han tar över vd-stolen på Compotech

Ingemar Händestam har tagit över som vd på Compotech i och med att Michael Ullskog går vidare inom Addtech-koncernen efter tre år som företagets vd. Närmast kommer Ingemar Händestam från vd-stolen på tyska Sicks svenska dotterbolag, som levererar sensorlösningar.

För tre år sedan rekryterades Michael Ullskog från vd-posten på embeddedföretaget Recab. Han tog över som vd på Compotech när Jan Eriksson avgick efter 16 år i vd-stolen.

Nu har företaget återigen bytt frontfigur. Framåt är det Ingemar Händestam som håller i rodret.

Med Ingemar Händestam får Compotech en vd med gedigen industriell bakgrund. Under de senaste tolv åren har han lett Sick AB, som levererar sensorlösningar till industrin. Dessförinnan har han haft ledande positioner inom både Mycronic och ABB.

– Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla Compotech mot nya mål med fokus på att stärka tillväxten, säger Ingemar Händestam i ett prssmeddelande.

Han tillträdde formellt som vd den 28 april i år.

Compotech ingår i den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech, som består av över 130 självständiga bolag. Compotech säljer elektromekanik och utvecklar även kompletta elektroniska och elektromekaniska system och delsystem.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)