JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Vår svenska solcellsstolthet – Midsummer i Järfälla – har bildat ett dotterbolag i Italien, Midsummer Italia. Ambitionen är att etablera en egen fabrik i landet som kan börja tillverka solpaneler redan nästa höst.

Midsummer står på två ben. I Järfälla utvecklar och tillverkar företaget maskiner som gör små, lätta och flexibla solceller. Likaså har företaget begränsad produktion av byggnadsintegrerade solpaneler i samma lokaler.

Så ska det förbli, men den svenska produktionslinan för solpaneler anses vara för småskalig för att kunna möta den snabbt växande efterfrågan på solpaneler. I företagets rapport för årets första kvartal framgick det att företagets intention är att expandera med fler produktionsanläggningar i Europa.

Nu är första steget taget i expansionsstrategin. I våras anställdes Jarno Montella som affärsutvecklingschef på Midsummer. Närmast kom han från rollen som vd på solcellsföretaget Hanergys italienska dotterbolag. Nu har han utsetts som vd för Midsummers nystartade dotterbolag i Italien – Midsummer Italia.

Planen är att etablera en egen fabrik i Italien som kan börja tillverka solpaneler redan under hösten 2021.

I skrivande stund har Midsummer kontakt med den statsstyrda italienska organisationen Invitalia om etableringsstöd och läge för den planerade fabriken. Det svenska företaget bedömmer att en stor del av investeringskostnaden kommer att finansieras genom bidrag från italienska myndigheter.

Parallellt med satsningen i utlandet förstärks marknads- och säljningsorganisationen på huvudkontoret i Järfälla. Likaså ser företaget över personalstyrkan, för att identifiera eventuell övertalighet i den nuvarande organisationen.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)