JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smoltek får förlängt förtroende

I mars tecknade svenska Smoltek – som utvecklat en processteknik för vertikala ytodlade nanostrukturer – ett utvärderingsavtal med en av världens största kondensatortillverkare. Nu förlängs utvärderingstiden med två månader.

– Projektet har utökats och därigenom förlängs projektperioden till slutet av oktober. Kunden önskar att vi gör ytterligare tester för deras analys av CNF-MIM-tekniken och dess applikationer, säger Ola Tiverman, ansvarig på Smoltek, i ett pressmeddelande.

Det handlar om en kommersiell utvärdering av Göteborgsföretagets kondensatorkoncept, kallat CNF-MIM där CNF står för kolnanofibrer och MIM är kort för Metall Isolation Metall.

Ambitionen är att i nästa steg teckna ett licensavtal. Om det går i lås blir det Smolteks första licensavtal för detta koncept.

Det som gör den svenska processtekniken intressant är att den påstås kunna minimera en kondensatorns bygghöjd väsentligt. Företaget lovar med andra ord bättre prestanda på bråkdelen av utrymmet.

Det förlängda utvärderingsavtalet gör att ordervärdet dessutom har stigit från runt en miljon kronor till 1,35 miljoner kronor.

Smoltek är en avknoppning från Chalmers halvledarlabb MC2.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)