JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den amerikanska distributören Powell Electronics vill växa i Europa och har därför utökat antalet agenturer, anställt fler säljare och flyttat in i nya lokalaer i Dublin, Irland.

Powell grundades redan 1946 och har huvudkontor i Swedesboro, New Jersey. Företaget fokuserar på kontaktdon med tillförlitlighet till branscher som försvar, flyg, rymd och industri.

I Europa har företaget hittills fokuserat på jordbruksmarknaden från en mindre enhet i Utrecht i Nederländerna. För ett drygt år sedan tog Gary Evans över som Europachef, han har ett förslutet på Harwin, Deutsch och ITT. I september flyttade verksamheten till Dublin där det förutom kontor även finns lager och en verkstad för tillverkning av kablage.

Vidare har Powell tecknat europeiska franchiseavtal med bland annat Glenair, Harwin, Amphenol Aerospace, Quell, AB Connectors, Lemo och Conesys.

Det gör att Powell nu kan erbjuda produkter för allt från kretskortsmonterade miniatyrdon till tillförlitliga lösningar för hög spänning och ström.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus