JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elväg och matetikett i entreprenörstävling

För sjunde gången arrangerar Svenska Dagbladet och Carnegie tävlingen Framtidens Entreprenör. Fyra bolag är klara, nu kan du rösta på bland annat Elonroad och Inoscentia som det femte bolaget.

I fjol tog sig Göteborgsbaserade Uniquesec till final med sitt testsystem för radarsystem till fordon. I år kämpar Elonroad och Inoscentia om den femte platsen.

Elonroad från Lund har tagit fram en lösning med skenor i gatan som laddar elfordon under körning. Kunderna betalar för mjukvaran som ger tillgång till elen (länk).

Innoscentia har tagit fram en tryckt etikett som kan minska matsvinnet genom att markera när en vara inte längre är ätlig. Den datummärkning som används idag har stor marginal och leder till att cirka 20 procent av maten slängs innan den når tallriken (länk).

Vem som får den femte och sista finalplatsen avgörs genom röstning. Du kan rösta hur många gånger du vill men bara en gång per dag. Röstningen pågår till fredag 13 november. Finalen äger rum den 19 november (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)