JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tele Radio till Tyskland

Antenn- och radiospecialisten Allgon expanderar ytterligare i Tyskland – nu genom sitt dotterbolag Tele Radio som utvecklar industriell styrning via radiokommunikation.

– Allgons mål att bli världsledande kräver att vi tar en stark roll på avgörande marknader, säger Johan Hårdén, vd Allgon, i ett pressmeddelande, och adderar:

– Tyskland är definitivt en sådan nyckelmarknad. Genom att bli huvudleverantör till flera tyska industribolag kan vi sedan följa dem ut i världen.

När Allgon öppnar sitt tredje säljkontor i Tyskland är det inom ramen för dotterbolaget Tele Radio – en verksamhet i Göteborg som Allgon köpte för 2,5 år sedan.

Tele Radio är ett av två företag i Allgonkoncernen som utvecklar lösningar för industriell radiostyrning, det andra är Åkerströms.

– Vår tillväxtplan fokuserar både på mogna och unga marknader, som senaste året i Brasilien, Frankrike och Ryssland. Vi har även öppnat ytterligare ett säljkontor i Sverige, säger Ola Samelius, vd Tele Radio, i pressmeddelandet.

Det var så sent som i somras som Tele Radio öppnade ett kontor i Stockholm – då sitt andra i Sverige.

För Allgons del är Tyskland redan sedan tidigare starkt. Idag står landet för 18 procent av koncernens försäljning. Framförallt är västra Tyskland intressant – speciellt Nordrhein-Westfalen med sin tunga industri och stålproduktion

– För att effektivare driva på och fånga den lokala tillväxten, behöver vi verka ännu mer nära bolagen, kommenterar Ola Samelius den nya etableringen.

Tele Radio utvecklar, liksom Åkerströms, både hård- till mjukvara till radiostyrningslösningar som dels kan vara standardversioner, del skräddarsytt för en viss kund.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)