JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Qualcomm får sälja 4G-kretsar till Huawei

Nu sällar sig Qualcomm till skaran av företag som fått licens från det amerikanska handelsdepartementet för att göra affärer med Huawei. Den amerikanska halvledarjätten får bland annat sälja vissa enklare 4G-kretsar till det kinesiska företaget, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Det var i september som det amerikanska embargot mot Huawei trädde i kraft som i princip satte stopp för alla affärer där amerikansk teknik är inblandad. Ett stort antal företag har sökt om licens för att få fortsätta sälja till Huawei, men hittills har det kommit få nyheter om beviljade undantag bortsett från Intel och AMD som får fortsätta sälja processorer och chipset till bärbara datorer.

Nu rapporterar Reuters att även Qualcomm får sälja vissa kretsar till Huawei inklusive chip-set för 4G-mobiler. Hur stor betydelse licensen har för de bägge företagen är oklart, Huawei har huvudsakligen använt egna kretsar utvecklade av dotterbolaget HiSilicon för mobiletefonerna.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)